alle nieuwsitems

Seiko Sharp edge GMT

4 januari 2022

Japans kunstenaarschap van Presage. Internationaal gemak van GMT. Een perfecte combinatie.

In 2020 werd de Presage-collectie uitgebreid met een nieuwe designserie, de Seiko Presage Sharp Edged Series. Een horlogelijn die zoals alle Presage modellen de originele en krachtige uitstraling van Japans kunstenaarschap in zich draagt. De eenvoud en verfijning van traditionele Japanse esthetiek is vastgelegd in een subtiel gestructureerde wijzerplaat en wordt vervolmaakt door een eigentijds vleugje design met een strak gelijnde, hoekige kastconstructie. Vandaag zijn er vier nieuwe Sharp Edged Series horloges toegevoegd die het internationale gemak van een GMT-functie bieden. Opnieuw is Presage erin geslaagd om Seiko’s traditionele uurwerktechnieken te combineren met de specifieke uitstraling van Japans kunstenaarschap.

De Seiko Presage Sharp Edged Series. What’s in a name?

Het profiel is scherp. De lijnen zijn strak en sterk. De oppervlakken zijn hoekig. De horlogeband is opnieuw ontworpen om een multidimensionaal scherp gevoel te creëren. Een gevoel dat past bij de dynamiek van de kast, waarbij de ‘lugs’ eindigen met een schuine insnijding om de eigentijdsheid van het ontwerp te benadrukken. De nauwkeurig ontworpen en gepolijste oppervlakken en de scherpe randen van het silhouet van de behuizing contrasteren met de matte afwerking om een subtiel multidimensionaal effect te creëren. De indexen zijn zo gecreëerd dat het licht over de wijzerplaat kan spelen: getextureerd aan de bovenkant en gepolijst aan de zijkant. Zelfs de GMT-wijzer heeft een scherp en krachtig ontwerp, volledig passend bij de hoekigheid van de behuizing. Alle vier de horloges zijn voorzien van een superharde coating, die zowel kast als horlogeband beschermt tegen krassen en een langdurige glans garandeert.

Deze nieuwe creaties zijn voorzien van wijzerplaten met het delicate Asanoha- of hennepbladpatroon, dat al sinds de Heian-periode (meer dan duizend jaar geleden) in Japanse stoffen en kunstwerken wordt gebruikt. Het scherpe geometrische patroon en de rijke textuur van de wijzerplaten zorgt, als het licht er onder verschillende hoeken overheen speelt, voor een continu veranderend beeld.

Kaliber 6R64. Perfect voor de internationale reiziger.

Deze vier horloges worden aangedreven door het 8-beat GMT automaatkaliber 6R64. De GMT-wijzer op ieder model is uitgevoerd in een afwijkende kleur om optimaal te contrasteren met de onderliggende wijzerplaat. Alle wijzers en indexen zijn voorzien van een royale laag Lumibrite om de leesbaarheid te garanderen. De GMT-wijzer kan ook worden gebruikt als een tweede tijdindicator. Waarbij de uurwijzer instelbaar is, zelfs als de minuten- en secondewijzers de tijd blijven aangeven. De ringen om de wijzerplaat zijn uitgevoerd in twee kleuren om de dag- en nachturen in één oogopslag te kunnen onderscheiden. De datum wordt weergegeven op een kleine wijzerplaat op de zes uur-positie en er is een gangreserve-indicator op negen uur. Het extra heldere saffierglas op voor- en achterzijde bieden een onberispelijke kijk op de schoonheid van wijzerplaat en uurwerk.

De scherpe hoeken van de wijzers en indexen verbeteren de leesbaarheid van de wijzerplaat.

SPB217J1 SPB221J1 SPB219J1

 

Kaliber 6R64
Tikgetal: 28,800 trillingen per uur (8 beats per seconde)
Gangreserve: 45 uur
Jewels: 29
GMT functie / functie voor het aanpassen van de uurwijzer.
Specificaties
Stainless steel kast en bracelet met super-hard coating
Saffierglas met anti-reflectie coating
Doorzichtige schroefdeksel
Diameter: 42.2 mm, Dikte: 13.7 mm
100m WR
Magnetische resistentie 4,800 A/m
Stainless steel bracelet met vouwsluiting met drukker

Seiko Presage Sharp Edged Serie GMT €1450

WILT U LIEVER EVEN BELLEN?

Heeft u vragen en wilt u daarover teruggebeld worden? Vul dan hieronder uw telefoonnummer in. Wij bellen u binnen één werkdag terug.  Naam *

  Telefoonnummer *

  WIJ HOUDEN U OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWE PRODUCTEN

  Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste producten en kortingen!   Naam *

   E-mail *

   Wilt u OP DE HOOGTE BLIJVEN?