alle nieuwsitems

Seiko Astron 5x Limited

26 augustus 2019

Seiko Astron limited SSH023J1

Seiko viert het 50 jarig bestaan van het quartz uurwerk met de een special editie van de Seiko Astron de SSH023J1. De vormgeving van deze nieuwe Astron model is geïnspireerd op het eerste model quartz horloge van Seiko die ook de naam Astron droeg in 1969.
Seiko Astron GPS herenhorloge SSH023j1
SSH023J1 limited edition

In 1969 was de introductie van het eerste Quartz horloge door Seiko een revolutie in de markt, het eerste horloge met een nauwkeurigheid van -5 tot +5 per maand een standaard die voor de meeste quartz horloges die vandaag de dag nog steeds geldt. Met de introductie van de Seiko Astron 7 jaar geleden heeft Seiko een nieuwe hoofdstuk toegevoegd, dit om dat de Astron dagelijks zijn tijd kalibreert via GPS waardoor de afwijking 1 seconde per 100.000 jaar is geworden. Deze unieke eigenschap gecombineerd met het solar powered uurwerk heeft een reputatie opgebouwd onder internationale reizigers en liefhebbers van horloge techniek.

5X serie
De nieuwe 5x serie deelt designkenmerken met het Astron model zoals dat werd geïntroduceerd in 1969. De vorm van de kast heeft dezelfde gebogen vorm en smalle lunette als toen. Hij is ontworpen met respect voor het origineel maar wel naar hedendaagse maatstaven en uitstraling. Door de verder ontwikkelde techniek van het 5x caliber is deze Astron weer kleiner dan zijn voorgangers maar met betere technische specificaties en dus prestaties.

De nieuwe serie Seiko Astron’s bestaat uit 4 modellen waaronder een Limited edition waarvan wereldwijd slechts 1500 stuks beschikbaar zijn. Deze limited edition SSH023J1 is volledig in het zwart uitgevoerd wat hem een bijzondere uitstraling geeft. De details zijn er bijna teveel om op te noemen, fraai gevormde witte wijzers en indexen op de diep zwarte wijzerplaat, een ultra helder dubbel ontspiegeld saffierglas en een lunette gemaakt van zirconia keramiek met 50 facetten, die verwijzen naar de verjaardag van de in 1969 geïntroduceerde Astron.

Seiko Astron GPS SSH019J1
Seiko Astron SSH019J1 €2000
Seiko Astron GPS SSH023J1 limited edition
Seiko Astron SSH023J1 €2600
Limited Edition

De reguliere 5x modellen van Seiko Astron maken onderdeel uit van onze collectie maar daarnaast hebben we ook één van die 1500 stuks van de limited edtion te pakken weten te krijgen.

Geïnteresseerd in één van deze of andere Seiko Astron modellen? We zien u graag in de winkel.

WILT U LIEVER EVEN BELLEN?

Heeft u vragen en wilt u daarover teruggebeld worden? Vul dan hieronder uw telefoonnummer in. Wij bellen u binnen één werkdag terug.  Naam *

  Telefoonnummer *

  WIJ HOUDEN U OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWE PRODUCTEN

  Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste producten en kortingen!   Naam *

   E-mail *

   Wilt u OP DE HOOGTE BLIJVEN?